Slachthuishof
Logo Logo

Voorzieningen Slachthuishof

Nu nog een industrieel terrein, straks een bijzondere nieuwe stadswijk. In de monumentale panden komen nieuwe hippe horecagelegenheden, een popcentrum en werkplekken. Rondom het Slachthuishof vind je meerdere kinderdagverblijven en basisscholen voor de kleinsten. En je pubers? Die zijn met tien minuten fietsen op de middelbare school.

Sporten, spelen en soezelen

Vlak naast het Slachthuishof ligt het Burgemeester Reinaldapark, een levendig stadspark waar je fijn kunt sporten en lekker kunt soezelen in het zonnetje. Hardlopen, wandelen, tennissen of voetballen, het kan allemaal. Droom lekker weg op een bankje tussen de hortensia’s, op een handdoekje op de ligweide langs het water, of neem je kinderen gezellig mee naar de speeltuin. We willen niet al te veel verklappen, maar er zijn zelfs plannen voor een midgetgolfbaan en waterfietsen.

Uitwaaien in de Kennemerduinen

Heb je wat meer uitdaging nodig? Op twintig minuten rijden liggen het strand en de Kennemerduinen. Ga je voor een strandwandeling of laat je je kuiten branden in de duinen? Je komt hoe dan ook lekker uitgewaaid en voldaan weer thuis.

Oud is nieuw

Het Slachthuishof is een duurzame stadswijk. Niet alleen door de groene energie, het duurzame waternet en de groene omgeving, maar ook door het hergebruik van de bestaande monumentale panden. Het slachthuis, de directeurswoning, de kantine, watertoren en de stallen krijgen allemaal nieuw leven ingeblazen. Ook de bouwmaterialen worden zo veel mogelijk hergebruikt.

Van de regen in de drup

We kunnen er niet omheen: het regent nou eenmaal wel eens in Nederland. Dat kostbare water dan maar zo goed mogelijk benutten! Het regenwater in het Slachthuishof wordt opgevangen en gebruikt om alle stukken groen in de buurt water te geven. En dat zijn er nogal wat. Al dat groen zorgt voor verkoeling, ontspanning én eten. Verbouw je eigen groente in een moestuintje in één van de verticale gevels – of moestuinen in je eigen wijk. Lekker vers en supergezond!

Moestuin Slachthuishof Haarlem
Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.