Slachthuishof
Logo Logo

Wonen in Haarlem

Binnen tien minuten of fietsen sta je midden in hartje Haarlem. Een stad bomvol geschiedenis en dat zie je terug. Als je alle rijksmonumenten wilt bekijken ben je wel even bezig, het zijn er namelijk maar liefst 1149. De Grote Markt is het hart van de oude binnenstad. Schuif lekker aan op een terras voor een kopje koffie of dineer met uitzicht op de Sint-Bavokerk.

Oost west thuis best 

De komende jaren wordt stadsdeel Haarlem-Oost getransformeerd tot een bruisende stadswijk. Wonen, werken en ontspannen in een duurzame en vooral gezellige omgeving. In het hele stadsdeel worden nieuwe woningen, klein en groot, en voorzieningen gebouwd.

Haarlem museumstad

Hou je van kunst en cultuur? Dan is Haarlem voor jou The place to be. Breng vooral een bezoekje aan het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Ook het Frans Hals Museum is absoluut een bezoekje waard. Waar je hart ook sneller van gaat kloppen, je vindt het vast in één van de 22 musea in Haarlem.

Uit in Haarlem

Er is iedere avond wel wat te beleven in Haarlem. Of je nu zin hebt in een goede film, een bezoekje aan het theater of gewoon ouderwets doorzakken in de kroeg, Haarlem heeft het allemaal. Ook worden er het hele jaar door evenementen voor jong en oud georganiseerd. Vergaap je aan de praalwagens van het bloemencorso, vier je vrijheid tijdens het oudste Bevrijdingsfestival van Nederland of ga een dagje naar de kermis. Geniet daarnaast van lekker eten en oorstrelende muziek tijdens één van de vele culinaire en muzikale stadsevenementen in Haarlem.

 

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.